Kookworkshop- en kookcursusrecepturen

 

Recepturen 14 april 2014: 

    1. Zeebaars ceviche en quinoa met kroutons en limoenmayonaise

    2. Avocado en salade van Noordzeekrab met tomatenpoeder (Signature dish van Joris Bijdendijk van Restaurant Bridges*)

    3. Mul met muljus en garam masala couscous en in jus des orange gestoofde venkel met saffraan

    4. Créme Brulee

 

Recepturen 10 maart 2014:

    1. Bouillabaise met zuurdesem en rouille

    2. Buffelmozzarella en pomodoritomaten met basilicumolie

    3. Tournedos Rossini

    4. Tiramisu

 

Recepturen 10 februari 2014:

    1. Vitello tonato

    2. Spagetti cabonara

    3. Ossobuccu en truffelrisotto

    4. Panna cotta en gecarameliseerde hazelnoot


Recepturen 13 januari 2014:

    1. Gepocheerde oesters en moutolie met ingelegde appel en tapiocaroom

    2. Zee-egels en bevroren melk met gegrilde komkommer en dillemarinade

    3. Krokante zwezerik en groentestengels met peterseliepuree en aangemaakte zeewier

    4. Yoghurtparfait en wei met doperwten en selderij

 

Recepturen 9 december 2013:

    1. Steak tartaar van Wagyu rund met kaantjes en gepocheerd ei, shisobladeren en verse wasabimayonaise met Parmezaanschuim

    2. Miso soep met verse zachte tofu en lente-ui met ravioli ’s van verse Noordzee krab en Shii-Take en tahoon cress

    3. Loempia van risotto en Aziatische bospaddenstoelen met limoen crèmefraish en geflambeerde pikante Tiger garnaal, calamaris en limon cress

    4. Kaasplateau met chutney van gekonfijte rode uien, krokante gember met sojadressing en gemberijs met en krenten kletskop

    5. Mayonaise basisrecptuur

 

Recepturen 18 november 2013:

    1. Steak tartaar van gerijpt rund met kaantjes, gepocheerd eidooier, verse wasabimayonaise, groentjes, green peez en Parmezaanschuim

    2. Oosterse ossenstaart bouillon met verse ossenstaarttortellini met sereh en krokante gember

    3. Risotto en Aziatische bospaddenstoelen met limoen crèmefraish en crispy pikante tiger garnalen, calamaris en daikon cress

    4. Drie bereidingen van chocolade met walnotentuille en viooltjes en verse vanille-champagne sabayon

    5.Mayonaise basisrecptuur


Recepturen 11 november 2013:

    1. Langoustinecarpaccio met oestermayonaise, salty fingers, op de huid gebakken kabeljauw en jus langoustine

    2. Op het karkas gebraden wilde duif met gazpacho van kropsla, gelakte foie gras en bramenmousse

    3. Lamsnek en lamsrek met tuinbonen en tomaat met komijn, gepofte knoflookschuim en rucolapesto

    4. Tarte tin van kweepeer met pecannotenkruim en verse vanille roomijs met stroop van zoete bietjes

    5. Mayonaise basisrecptuur

    6. Zuurdesembrood

 

Recepturen 10 juni 2013:

    1. Huisgemaakte oude kaas stengels en Italiaanse groene olijven

    2. Flan van buffelmozzarella met tomaat en komijn, basilicummeringue, boerenomeletjes en cress

    3. Jonge groentjes, tartaar van Bonito makreel en gegrilde jonge preitjes, sushirijst met shiso leaves en kaviaarmayonaise

    4. Sous vide gegaarde Bresse kip met krokant van morille, doperwtscheuten, parelgort met truffel en daslook

    5. Granite van aardbeien en vanillemascarpone met bloemen, cacaoaarde en basilicum-mintvinaigrette

 

Recepturen 29 april 2013:

    1. Tartaar en gekonfijte citroen, zwezerik en gegrilde radicchio, pizzapunt en truffelmayonaise

    2. Lamsnek en kotelet met tuinbonen en komijn, gepofte verse knoflook schuim en rucolapesto

    3. Gelakte voorpoot met lamsrollade en lamsjus, artisjokken en artisjokkenblad limoencrème, parelgort en cress

    4. Citroengranite en peperige aardbeien met gin en vanillemascarpone met krokante zwarte olijf

    5. Tijdens de workshop is een basisreceptuur van mayonaise gebruikt. Ook dit receptuur is thuis eenvoudig te bereiden

 

Recepturen 30 maart 2013:

     1. Vanillecake met mascarpone, aardbeiencompote, banaan en munt

    2. Rundercarpaccio van de rosbief met mierikswortel-ansjovismayonaise, Parmezaanse kaas en rucolacress

    3. Toastje Hollandse garnalen met dille, olijfolie en crème fraîche, kaviaar en bieslook

    4. Gewokte Tigerprawns met mango, chilipepers en saus van zoet zuur, zeekraal en zwarte peper

    5. Pasta carbonara en aspergeham met rucola en Parmezaanse kaas

    6. Langzaam gegaarde varkenshaas met bospaddenstoelen en crème fraîche en sugersnaps

 

Recepturen 22 december 2012:

     1. Belini met gerookte zalm, bieslookroomkaas met crème fraîche, kaviaar en alfalfa

    2. Gevulde tomaat met hollandse garnalen en japanse zeewiersalade

    3. Belini met gebakken eendenborst met bosbessensaus, dadels en rode radijs kiemen

    4. Zacht gegaarde fricando met stoofperen en vijgen, walnoten en perenjus gemonteerd met geitenkaas

    5. Sandwich met monchou kaas, vijgencompote en pure chocolade

 

Recepturen 10 december 2012:

     1. Zoet-zuur dille flensje met gepocheerd kwartelei en kaviaar

    2. Salade octopus met gegrilde little gem, balsamico vinaigrette en macadamia kruim

    3. Op het karkas gebrade houtduif en geglaceerde eendenlever met een bitterbal van risotto

    4. Kalfstong en zwezerik met pastinaakpeer mousseline, romanesco en truffeljus

    5. Vanille hangop en rozewater merinque, viooltjes en kruitkoek 

    6. Tijdens de cursus is een basisreceptuur van mayonaise gebruikt. Ook dit receptuur is thuis eenvoudig te bereiden.