Kookcursussen

Ken je Franse klassiekers, de Italiaanse eenvoud en speel met Oosterse invloeden

Kennis van producten en bereidingstechnieken is de basis voor alle culinaire creaties. Als je deze basistechnieken beheerst kan je beginnen met je eigen creaties. De producten van de plaatselijke boer, vers van de visafslag of net van de markt, dit is het goud waar je als chef mee mag werken. Het seizoen, de geur, de kleur, de structuur en het gevoel zeggen iets over het product waardoor je inspiratie krijgt. Maar dan.. Hoe wordt dit nu een viergangen menu waar iedereen sprakeloos van zit te genieten.

Naast technieken en productkennis is het samenstellen van een gerecht dat qua smaak, geur, kleur en presentaties in balans is, uiteindelijk zeer bepalend voor de beleving. Tijdens de kookcursussen wordt hier veel aandacht aan gegeven, zodat je zelfstandig op hoog niveau een diner kan samenstellen en bereiden. In de cursussen wordt stap voor stap het niveau opgebouwd en wordt uiteindelijk afgesloten met een door de deelnemers zelf samengesteld diner.

Wil je de Franse keuken eens helemaal beleven? Neem alvast een kijkje in de Franse keuken...